Particuliere handel Naast een professioneel autobedrijf kan ook via de particuliere handel een auto worden gekocht of verkocht. Deze auto's worden vaak te koop gezet op websites, zoals marktplaats en speurders. Vindt u de auto bij de dealer te duur of geeft deze een te lage inruilwaarde? Dan is dit artikel voor ú bedoeld.

 

In de onderstaande artikelen heeft u de mogelijkheid om een aantal documenten te printen, deze kunt u gebruiken tijdens het aankoop- en/of verkoopproces. Hoe en wanneer deze gebruikt moeten worden zal gedurende het artikel duidelijk worden, echter hier volgt alvast de mogelijkheid tot het downloaden van de beschikbare documenten:

 


Dit artikel wordt nu gesplitst in twee delen die beide specifiek geschreven zijn om te gebruiken gedurende de aankoop óf de verkoop van een auto via de particuliere markt.


Kopen van een auto.

Heeft u via internet een auto bij een particulier gevonden en bent u van plan om deze auto te gaan bekijken, dan is dit het artikel voor u om door te nemen. Alle onderdelen komen aan bod: van het eerste contact, tot de aankoop en het op naam zetten van de auto.

Lees verder...

 

Verkopen van een auto.

Wilt u uw auto zelf verkopen zonder tussenkomst van een dealer of autohandelaar dan zijn er een aantal zaken die tijdens het verkoopproces voorbijkomen. In dit artikel wordt het adverteren van de auto, verzorgen van de proefrit en sluiten van een koop beschreven.

Lees verder...