Verborgen gebreken Wat nu

U heeft net een nieuwe auto aangeschaft en komt erachter dat deze toch niet zo goed is als de verkoper heeft doen voorkomen. Dit is heel vervelend natuurlijk... belangrijk uitgangspunt: heeft u garantie en is de verkoper een professional of particulier.


Heeft u de auto bij een gerenommeerde dealer gekocht en een garantieregeling opgenomen in uw deal dan zal deze de zaken voor u moeten oplossen. Hier heeft u immers voor betaald. Op het moment dat u dit artikel nodig heeft zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. U heeft de auto bij een handelaar gekocht zonder of met minimale garantie, misschien heeft u de auto wel via een particulier aangeschaft en nu loopt u tegen verborgen gebreken aan die u op kosten jagen

 

In dit artikel krijgt u een globaal overzicht van uw rechten en een stappenplan die u kunt gebruiken tijdens een geschil met de verkopende partij. Een goede strategie en de juiste formulering van uw probleem geeft u een voorsprong op de verkopende partij en een goede kans om uw gelijk te behalen.

 

In de nu volgende paragrafen zijn verschillende casus beschreven die wellicht op uw situatie aansluiten.

  1. Aankoop bij een professional met garantie
  2. Aankoop bij een professional zonder garantie
  3. Aankoop bij een particulier