Welke (juridische) mogelijkheden?
Auteur Bericht
Joined : 31-dec-2008
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 31-dec-2008 11:50:23
Onderwerp : Welke (juridische) mogelijkheden?

Hallo,

Ik wil hieronder even mijn verhaal doen aangaande een gebruikte auto die ik in december 2007 heb gekocht en waar inmiddels het een en ander mee mis is gegaan. Mijn vraag aan de lezers en gebruikers van dit forum is of zij misschien iets dergelijks mee hebben gemaakt bij een autobedrijf, en of er lezers/gebruikers zijn die misschien weten of er mogelijkheden zijn om hier op een normale, of juridische, wijze stappen tegen te ondernemen.
Welnu, hier mijn verhaal.
In december 2007 heb ik, bij een autobedrijf in Raamsdonksveer, een Renault Laguna Grand Tour 1.9 Dcti uit 2004 gekocht. Deze auto had toen 150.000 kilometer op de teller. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de auto gekocht is met 6 maanden garantie.
De auto reed prima en er leek helemaal niks aan de hand.
Maar in eind augustus 2008 begonnen de problemen. Binnen 14 dagen gingen zowel de versnellingsbak als de turbo kapot. Ik heb de auto toen laten repareren bij het bedrijf in Raamsdonksveer voor een bedrag van 2150 euro. Hiervan is keurig een rekening opgemaakt en er is garantie op de onderdelen en de reparatie.
Nu reed ik op 24 december 2008 van mijn werk naar huis, en begon vlak bij mijn huis de motor te ratelen. Een ijlings geconsulteerde automonteur, die vlak bij mij in de buurt woont, vreesde het ergste en verwees me door naar een vakgarage (gespecialiseerd in franse auto's) bij mij in de buurt. Diagnose wees uit dat er nu dusdanig veel in de motor kapot is dat het vervangen van de originele motor door een gereviseerde motor noodzakelijk is. De kosten hiervan zullen zo rond de 3000-3500 euro komen.
Ik heb inmiddels kontakt opgenomen met het bedrijf waar ik de auto gekocht heb, maar die willen van coulance niets weten want "er kan altijd wel iets kapot gaan bij een tweede hands auto".
Nu vroeg ik mij af of ze dit zomaar kunnen zeggen en of er, al dan niet via juridische wegen, een mogelijkheid is om de (gedeeltelijke) kosten op het autobedrijf in Raamsdonksveer te verhalen.
Kan iemand mij hier een antwoord op geven want ik vind bijna 6000 euro aan reparatiekosten binnen een jaar na aankoop van een gebruikte auto wel erg veel.

Hopelijk krijg ik wat reacties waar ik iets mee kan.
In ieder geval al hartelijk bedankt voor het lezen van mijn relaas.

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 31-dec-2008 14:24:09

Poeh, dat is inderdaad heel vervelend.


Ik heb wel een link naar Rechtswinkel-Groningen , hier werken rechtenstudenten van de Universiteit van Groningen. Deze kunt u bereiken op een gewoon nummer, dus er zullen wel geen extra kosten aan verbonden zijn.


Ik ben wel benieuwd wat u van deze studenten te horen krijgt, kan ik deze aan meer mensen aanraden of valt het advies tegen?


Succes!