Vanmiddag auto gekocht en niet tevreden en geen goed gevoel
Auteur Bericht
Joined : 06-apr-2010
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 06-apr-2010 20:52:20
Onderwerp : Vanmiddag auto gekocht en niet tevreden en geen goed gevoel

Na alle geld bij elkaar gesprokkeld te hebben konden we eindelijk een nieuwe (lees nieuwe tweedehands) auto kopen.
Onze ouwe auto was helaas afgekeurd en de kosten voor reparatie kwamen zo hor uit dat we besloten hebben om naar een andere auto te gaan kijken.
We hebben er een gevonden via marktplaats en na een bezoek aan de verkoper hebben we besloten de auto te kopen,we kregen €100 terug voor onze oude auto en we hebben €100 aanbetaald en vervolgens vandaag bij het ophalen van de auto de resterende €1150 betaald.
De auto is opnieuw gekeurd en we dachten dat we met deze auto wel weer een jaar verder konden komen.
Maar nu zijn we nog geen halve dag verder en we denken dat we een vreselijke miskoop hebben gedaan.
Op de bodem bij de bestuurders kant ligt water en we kunnen er niet achter komen waar dat vandaan komt.
Toen we wouden tanken kwamen we er achter dat de sleutel niet past op het slotje van de tankdop.
Nu zit er nog een halve tank in,maar we gaan vrijdag op vakantie,en daarmee komen we niet heen en terug.
De voorbumper is provisorisch met ducktape aan elkaar geplakt en dat is vanmiddag ook losgegaan.
En zo nog meer van dat soort kleine puntjes... we zijn nergens op gewezen door de verkoper.
Er zit wel een nieuwe apk op,maar voor de volgende apk is er een hele waslijst aan punten die dan wel moeten worden vervangen,de verkoper heeft ons daar ook niet op gewezen.
We hebben gewoon het gevoel dat deze koop fout is geweest en dat we onze zuur bij elkaar verdiende centen beter in de sloot hebben kunnen gooien.
We hebben er geen goed gevoel bij...

We hebben deze auto (ford escort clipper) bouwjaar 1996 voor €1250 gekocht,met inruil van onze ouwe auto waar we €100 voor terug hebben gekregen.

De garage is niet aangesloten bij de bovag.

Wat kan ik doen??
Morgen middag gaan we er weer naar toe,omdat ik aangegeven heb dat we een sleutel missen van de tankdop,de verkoper zei dat hij nog wel wat sleutels had liggen.
Wat moeten we doen als hij die sleutel van de tankdop niet heeft?

Wat wij het liefste zouden willen?
Ons geld terug en een andere auto kopen.

Maar wat zijn onze rechten wat kunnen we doen en wat mogen we verwachten van een garage die niet is aangesloten bij de bovag??
De auto stond voor €1350 te koop

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 06-apr-2010 22:53:01

Het belangrijkste is het behouden van de medewerking van de verkoper. Vooralsnog is hij behulpzaam, want je mag nog terugkomen voor de sleutel. Vertel hem dat je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan en dat een aantal zaken je niet lekker zitten, zoals de bumper die los zit en het water dat bij de pedalen staat.


Als je puur naar je rechten kijkt, heb je de mogelijkheid om de auto terug te geven of in orde te laten maken. Echter, zonder medewerking van de verkoper gaat dit niet lukken en rechtzaken zijn duur.
Je kunt morgenvroeg de auto laten nakijken door een dealer, kost natuurlijk wel weer geld, maar dan weet je waar je aan toe bent. Ben je er ook gelijk achter in hoeverre de APK klopt. Is deze frauduleus uitgevoerd (dus dat zaken beter worden beschreven dan dat ze zijn), dan heb je een wapen in handen. Als de auto nu echt veel slechter is dan dat deze garagist op de APK gezet heeft, dan kun je de RDW bellen en hier melding van doen. Wellicht willen ze de auto zelf herkeuren. In hoeverre de garage wordt aangepakt weet ik niet, maar hij zal strenger en vaker gecontroleerd worden.


Tenslotte kan ik alleen aanbevelen om dit soort gesprekken rustig en in alle redelijkheid te voeren. Probeer de verkoper zelf tot conclusies te laten komen en ga pas op het laatste moment troeven gebruiken zoals hierboven beschreven.


Lees ook: Verborgen gebreken, wat nu?

Verso
Joined : 02-jul-2011
Berichten : 2
Other Topics
Geplaatst : 02-jul-2011 19:04:08

Heel eerlijk zijn,wat verwacht je nou van een auto van 1350 euro.
Daar heb je net een goede fiets voor.
Als die auto een jaar apk heeft en voor de rest er aardig uitziet en ook nog eens aardig rijd mag je er niks meer van verwachten.
Hoe de buitenkant eruit ziet is inherent aan de prijs.

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 02-jul-2011 19:41:12

Hallo Verso,


ik zie dat je een aantal reacties geplaatst hebt bij forumberichten. Natuurlijk heb je gelijk dat je van een auto van 1350 euro niet dezelfde kwaliteit kan verwachten als van eentje die 10 maal zo duur is. Echter, de mensen die op dit forum hun beklag doen zitten vaak op een klein budget, worden niet altijd volledig voorgelicht door de verkoper en zitten nu met kosten waar ze niet op gerekend hebben.


Een auto met een verse APK zegt in zoverre iets over de auto, dat deze tijdens de keuring aan de minimale veiligheidseisen voldoet die de APK eist. Ik vind dan ook niet dat je mag verwachten dat een auto water maakt, zoals u stelt. Door dit soort wrakken die van tape aanelkaar hangen uberhaupt nog aan te bieden als professionele autohandelaar (die het kaf van het koren moet scheiden) is te triest voor woorden.


Deze website is er dan ook voor zodat u en andere mensen die een occasion willen kopen kunnen zien wat er in het land wordt aangeboden en dat men zich kan inlezen op onze website om zodoende met kennis van zaken de showroom binnen te stappen.