ford fiesta 2000 weinig km
Auteur Bericht
Joined : 07-jun-2011
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 07-jun-2011 5:13:43
Onderwerp : ford fiesta 2000 weinig km

Hallo, vraag over een Ford Fiesta van 2000 met 30000 km (betrouwbare km stand). Geen roest, zeer schone motor/auto enz. Waarschijnlijk is het alleen voor kleinere afstanden gebruikt. Is deze auto echt te weinig gereden en zijn er problemen die je kunt verwachten als een auto zo weinig gereden is? Hij lijkt nu een benzinepomp probleem te hebben. Je krijgt wel Bovag garantie met de auto.

Bedankt! Berend.

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 07-jun-2011 17:49:29

Hallo Berend,


Een "oude auto" van 11 jaar met weinig kilomters (3.000km per jaar) is inderdaad geen garantie tot succes. De onderhoudshistorie is hierin de sleutel. Weinig kilometers mag niet betekenen: weinig onderhoud. Jaarlijks een kleine beurt (olie, filter, etc.) is toch belangrijk. Onderhoud is namelijk net zo goed verbonden aan tijd als aan kilometers. Een distributieriem heeft bijvoorbeeld naast een maximale kilometrage ook een levensduur van een aantal jaren.


Dat de auto er nog als nieuw uitziet klopt, want er is bijna geen gebruik van gemaakt. Of deze auto ook technisch nog in orde is moet je afleiden uit de onderhoudshistorie. Je krijgt Bovaggarantie, dus je bent niet aan het gokken met deze aankoop. Ben je aan het einde van de garantieperiode niet overtuigd van de kwaliteit, dan kun je bij een onafhankelijk keuringsstation een garantie-afloopkeuring laten doen. Deze kun je bij de dealer neerleggen en bepalen welke onderdelen er nog onder de garantie vervangen moeten worden.


Succes!