kan dit zomaar?
Auteur Bericht
Joined : 28-jun-2007
Berichten : 2
Other Topics
Geplaatst : 28-jun-2007 1:15:25
Onderwerp : kan dit zomaar?

Hallo,
Wij zijn op pad geweest voor een nieuwe auto en hebben min of meer een keuze gemaakt, eenmaal thuis rijzen er toch een aantal vragen.
Ten eerste, bij een auto van 2004 welke wij op het oog hebben zit geen reserve sleutel, oftewel key-card. De verkoper zei dat hij niet weet waarom dat is. Het plan was om er na zijn vakantie een bij te bestellen. De koop zou dan al wel gedaan zijn, het moet allemaal erg snel omdat hij ovemorgen vakantie op gaat. Wat wij ook vreemd vinden is dat hij in zijn werkplaats helemaal geen papieren van de auto's heeft (hij zou de gegevens mailen). De APK die wij erbij krijgen is ter plekke door hem met een derde afgesproken voor morgen!! dat is ook erg snel, wij moeten meestal weken wachten. Er is ter plaatse ook geen werkplaats, alleen een ruimte waar een aantal auto's staan. Zomaar binnenlopen is niet de bedoeling werd er gezegd, alles gaat op afspraak. Ook het op naam zetten gaat wat vreemd, hij zegt dat hij een directie verbinding heeft om het kenteken over te schrijven, wij zelf moeten echter wel naar het postkantoor aldaar om onze oude auto over te schrijven, misschien weet iemand of dit vaker voorkomt. Wij hebben in principe erg veel zin in betreffende auto, maar hebben een raar gevoel over de gang van zaken, het gaat per slot om veel geld.
Wie kan ons met spoed goede raad geven??
We weten het even niet meer.
Bij voorbaat dank,
Sascha

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 28-jun-2007 14:01:54
Onderwerp : kan dit zomaar?

Tja de sleutel, misschien dat de vorige eigenaar deze nog heeft of dat de sleutel kwijt geraakt is... daar kun je alleen naar gissen. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de leeftijd van de auto.


Laat je echter niet onder druk zetten, omdat de verkoper op vakantie gaat. Als u meer tijd nodig heeft, neem deze dan. Die auto wacht wel.


De rest van het verhaal geeft mij de indruk dat dit puur een handelaar is en geen garagebedrijf. Dit is verder niet erg, want deze handelaar heeft kennelijk goede contacten met een garagebedrijf die auto's tussen de planning door keurt. Dit hoeft allemaal geen weken te duren, niks aan de hand.


Het is inderdaad gebruikelijk dat auto's sinds een jaar of 4 van afstand op naam gezet worden, zoek hier niets achter. Dat u uw eigen auto zelf op het postkantoor moet overschrijven is wel apart, misschien dat deze dealer geen geregistreerde bedrijfsvoorraad heeft en hij dit dus niet mag/kan. Vreemd, maar niet onoverkomelijk... naar mijn mening.


Wat ik wel raar vind is dat er geen papieren van de auto beschikbaar zijn. Is dit puur de onderhoudshistorie? of ook het kenteken?


Nou ja, als de auto verder goed is en u krijgt de missende papieren en sleutel... dan hoeft u aan de gang van zaken niet te twijfelen. Echter, als u niet veel verstand van de autohandel heeft en u krijgt waarschijnlijk ook geen garantie bij deze dealer dan moet u zich afvragen of dit wel de juiste plek voor u is.


Succes!
[Modified by: Marnix on juni 28, 2007 02:06 PM]

Michiel71
Joined : 29-jun-2007
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 29-jun-2007 16:02:44
Onderwerp : kan dit zomaar?

Als je lid bent van de ANWB raad ik je aan contact op te nemen met de afd Rechtshulp voor advies tel nummer 070-3147788 en/of AutoAvieslijn ANWB 070-314 5000 zelf erg goede ervaring mee.
Succes!

sascha
Joined : 28-jun-2007
Berichten : 2
Other Topics
Geplaatst : 29-jun-2007 17:39:15
Onderwerp : kan dit zomaar?

Inmiddels zijn we toch tot koop overgegaan, de papieren had hij wel maar niet ter plaatse, ze werden in een kluisje op een andere plaats bewaard. Het is allemaal wel wat snel gegaan en dat overdonderde ons in eerste instantie, maar na een nachtje tobben (goed voor de paranoia), wat advies her en der opgevraagd hebben we besloten het toch te doen, we wilden toch liever niet het risico lopen dat we achter het net zouden vissen. Garantie konden we erbij kopen, maar hebben dat niet gedaan. We zijn inmiddels wel bij de officiƫle dealer langs geweest om een reserve card te bestellen, en hopen nu een tijd probleemloos te kunnen rijden, en vooral goedkoper, tank vol voor 17 euro is best leuk rijden!

Hartelijk dank voor jullie reacties, fijn dat deze site bestaat voor ons leken. Ik ga 'm zeker aanbevelen!

Groet, Sascha