Betrouwbaarheid en gebreken?
Auteur Bericht
Rogier Groenewegen
Joined : 18-jul-2006
Berichten : 118
Other Topics
Geplaatst : 18-aug-2005 16:21:04
Onderwerp : Betrouwbaarheid en gebreken?

Ik ben misschien van plan om een Micra, Swift of Starlet o.i.d. uit de jaren 90-95 te kopen, omdat die de goeie prijs-verbruik-vermogen-gewicht-verhouding hebben, EN omdat iedereen zegt dat Japanners het meest onderhoudsvriendelijk zijn.

Klopt dit, dus zijn japanners betrouwbaarder dan bijvoorbeeld Fiat, Seat of Fransozen, of is dit een fabeltje uit een vervlogen tijdperk? En hoe zit het dan met bijvoorbeeld Opel Corsa of Ford Fiesta? En zijn er ook verschillen tussen Japanse A- en B-merken?

En, als ze dan 10 jaar zijn blijven rijden, zijn er specifieke gebreken waar een van deze types last van krijgt?

webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 19-aug-2005 11:21:36

Auto worden technisch natuurlijk steeds beter. Maar er worden ook steeds nieuwere technieken toegepast, die nog geen jaren van fijn-tuning ondergaan hebben. Auto's van 10 - 15 jaar oud hebben nog  niet de verfijning die auto's van nu wel hebben. Auto's van deze leeftijd wilt u dus zo basic mogelijk hebben, dan kan er zo min mogelijk kapot gaan. Let bijvoorbeeld ook op het jaar dat een bepaalde auto voor het eerst op markt is gekomen en het bouwjaar dat de auto in de showroom heeft. Dit is terug te vinden op www.hbase.nl

Auto's die al een jaar of meer na de datum dat deze voor het eerst op de markt is gekomen zijn gebouwd zijn vaak al ontdaan van allerhande kinderziektes en een stuk verfijnder.

Het is waar dat japanse auto's technisch wat beter in elkaar zitten. Zeker de auto's van de klasse waar u naar op zoek bent. Er zijn echter best wel Europese auto's te vinden die ook goed in elkaar zitten en zich kunnen meten met de beste japanners.

Het belangrijkste onderdeel tijdens het zoeken naar een auto uit deze klasse is dat u er een vindt die goed is onderhouden en geen last heeft van roestvorming. Hiernaast zijn langzaam slijtende onderdelen, zoals de versnellingsbak en wielophanging de moeite van inspecteren waard. Deze kunnen namelijk na 10 jaar nog in goede conditie verkeren, terwijl bij matig onderhoud of slecht gebruik van de auto deze onderdelen kunnen zorgen voor hoge kosten.