Bouwjaar of kilometerstand? Wat is belangrijker?
Auteur Bericht
Yannick
Joined : 18-jul-2006
Berichten : 118
Other Topics
Geplaatst : 05-feb-2005 21:10:37
Onderwerp : Bouwjaar of kilometerstand? Wat is belangrijker?
webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 06-feb-2005 13:57:54

Wat u zwaarder moet laten wegen is heel erg afhankelijk van de auto. De reden om voor een auto met lage kilometerstand te kiezen is dat deze nog langer zonder al te veel kosten blijft werken. Denk dan aan het vervangen van (distributie)riemen of zelfs een revisie van motoronderdelen. Is deze auto netjes onderhouden en dat is terug te vinden in het onderhoudsboekje, dan is er met 200.000 km voor een dieselmotor niets mis.

Ik heb zelf bij de Renault gewerkt en daar reden twee Renault Clio diesels in de "haal en breng" service met 300 tot 400 duizend kilometer op de teller. De motoren waren nog in orde, de carrosserie begon alleen roestplekken te vertonen. Maar dit laatste lag aan de manier waarop deze gebruikt werden.

De reden om voor een jonge auto te kiezen is hetzelfde als die voor de kilometerstand. Een jonge auto is over het algemeen nog netter dan een oudere auto. Maar dat is natuurlijk per auto verschillend. Er zijn auto's die er na een jaar al slechter uitzien dan auto's van 10 jaar. Het voordeel van een jongere auto is wel dat deze vaak al wat meer accessoires hebben dan de oudere variant. Bijvoorbeeld: een airbagstuur, centrale vergrendeling of elektrisch bedienbare ruiten.

Succes met de aankoop en laat even weten wat het geworden is!