Proefritformulier Bent u van plan uw auto zelf te verkopen? Dan is het onvermijdelijk dat er mensen over de vloer komen die een proefrit willen maken.

Een proefrit is in principe zo geregeld, geef de sleutel aan de klant en de proefrit kan beginnen. Hier kan echter ook de ellende beginnen: denk aan boetes, schade of zelfs diefstal. De vraag wie waar verantwoordelijk voor is en wie voor de kosten opdraait kan dan ook beter vooraf beantwoord worden dan op het moment dat er echt iets aan de hand is.


Om alle afspraken vooraf op papier te hebben kunt u hier een Proefritformulier downloaden.

 

Dit formulier kan worden gebruikt om vooraf de belangrijkste zaken vast te leggen, zoals de duur van de proefrit, de verzekering en het eigen risico.

 

Ter verduidelijking van het proefritformulier volgt nu een korte instructie per onderdeel:

Persoonsgegevens

Bovenaan het contract kunnen de persoonsgegevens van de klant worden vermeld. Door dit in te vullen heeft u op papier staan met wie u de overeenkomst aangaat. Om mogelijke misverstanden uit de weg te gaan is er ook plaats gemaakt voor het rijbewijsnummer. Dit nummer vindt u op het rijbewijs en geeft u in combinatie met de persoonsgegevens een betrouwbare identificatie.

 

Terwijl de klant dit onderdeel van het formulier invult, kunt u een kopie maken van het rijbewijs. Is er geen kopieerapparaat of pc met scanner aanwezig dan kan een fototoestel als alternatief gebruikt worden. Belangrijk is dat de pasfoto goed zichtbaar is.