Klachten over een Autobedrijf?
< 1 2 3
Auteur Bericht
Syl
Joined : 01-nov-2012
Berichten : 3
Other Topics
Geplaatst : 01-nov-2012 12:37:58

Hoi Allemaal ,

Al zoekend om ergens je "gelijk" te halen kwam ik op deze site en lees al snel dat als je niet gewapend met een deskundige , APK keurings meester en ANWB keuring in je broekzak een auto koopt je eigenlijk net zo goed naar de plaatselijke sloop kan rijden en daar voor aanzienlijk minder geld een andere probleemwagen kopen ?

Ik heb 2 weken geleden [ zonder verder namen te noemen ] bij een proffecioneel nieuw Camper bedrijf in Gorredijk Friesland een kampeer bus gekocht uit 1991 , oké !!! oudere auto maar !! een diesel en maar 167.000 op de teller en een campercheck er op en APK dus je denkt als leek wat kan mij gebeuren ? Dus helemaal naar Friesland want dat zijn [ denk je ] toch nog de enige mensen die je op hun blauwe ogen kan vertrouwen .

Ik had wel de eis dat de bus zo degelijk moest zijn dat ik er dagelijks in kan rijden en wekelijks met een trailer met paarden .
Dus eerst bus 1 bekenen die opvallend lang witte rook bleef geven en toen beland bij de boven beschreven bus .

Wij heel blij naar huis met onze nieuwe oudere bus en met wat hartzeer mijn eigen auto achter gelaten omdat ik anders de bus helemaal niet kon betalen , starten deed ie even niet dus 2x met de acuu opladen een klap en daar gingen we . Nee mevrouwtje geen enkel probleem hoor ............doe hem maar even niet uit bij hat tanken en als u weer in Amstelveen bent dan is die accu opgeladen want ja het is een grote accu ???
Om een lang verhaal kort te houden [ nou ja kort ] eenmaal in Amstelveen die bus dus nooit meer te starten en dan begin je al met een nieuwe accu van €173,- .
Omdat we toch steeds meer gingen twijfelen door vreemde geluiden aan de bus en je toch iets meer zekerheid wil dan die blauwe ogen die mij wel een gare accu mee geeft , bus toch maar naar onze monteur gebracht .


Resultaat.............................?? :
Stuurhuis lekt en heeft ruim 2 mm speling

Koppeling staat strak gespannen en de platen zijn op

Vliegwiel kering lekt

Krukas kering lekt

Remcilinder links achter lekt

Radiator is lek

Motor steunen zijn defect

Uitlaatspruitstuk zit vast met te weinig bouten d.m.v. afgebroken moeren

Reparatie kosten € 1700,-

Zoals bij de meeste vorige schrijvers is bij mij ook niemand thuis bij het camper bedrijf , probeer je het nog bij de betreffende APK keuring want je wil deze mensen ook niet lastig vallen en krijg je gelukkig netjes antwoord en een oplossing maar inmiddels hebben wij de bus zelf al laten maken . APK keurings station TOPPIE !!!

Ik begrijp dat een bus van 21 jaar oud niet probleemloos kan zijn maar voor minimaal €1873,- makken ?? en er komt nog meer bij maar sommige dingen mag je verwachten op die leeftijd maar dat je gewoon met een helaas pindakaas verhaal afgepoeierd word dat vind ik ongelooflijk want waar moet je als klant nou nog een tweedehands auto of bus kopen ?

Mocht iemand ooit een camper of kampeerbus bij een camper bedrijf willen kopen in Gorredijk ? dan zou ik zeker een deskundige meenemen want geloof ze niet op hun blauwe ogen .
Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die zeggen , ja muts dat had je kunnen verwachten !! maar nee sorry dit verwacht ik niet bij een camperbedrijf .

Het is gewoon heel jammer dat dit gebeurd , auto verkopers weten half niet hoe hard iemand moet werken om het aanschaf bedrag van die bus alleen al over te houden , helaas verdien ik mijn centen niet met om auto's heen lopen en lukraak een bedrag noemen !

Groet een gedupeerde Syl


webmaster
Joined : 07-aug-2006
Berichten : 523
Other Topics
Geplaatst : 01-nov-2012 13:46:14

Hallo Syl,


Je verwacht inderdaad niet dat je een auto vol gebreken koopt, al is de auto 21 jaar. De verkoper zal je hier in ieder geval niet op attent maken en een verse APK geeft je genoeg vertrouwen om de aankoop te doen. Als je een beetje zekerheid wilt hebben, dan kan dit door een auto of camper te kopen met garantie. Deze zijn natuurlijk duurder dan bij een handelaar die auto's verkoopt zonder garantie. Ga je toch bij deze handelaren kijken, dan is een aankoopkeuring het minste wat je aan maatregelen kunt nemen.


In de autohandel komt het altijd uit de lengte of uit de breedte. Of je betaalt veel voor de aanschaf en koopt garantie op onvoorziene uitgaven in, of je betaalt minder en reserveert zelf geld voor onvoorziene uitgaven. Uiteindelijk betaal je de kosten altijd zelf. Het is net de belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken.


Marnix

Syl
Joined : 01-nov-2012
Berichten : 3
Other Topics
Geplaatst : 01-nov-2012 16:25:38

Hoi Marnix .

Bij de belasting dan weet je het maar bij een proffecioneel bedrijf dan hoop je toch netjes behandeld te worden ?
Ik kom zelf uit een branche waar klantvriendlijkheid en service heel hoog in het vaandel staat maar ik ben in de auto branch al meerdere
keren tegen gekomen dat als je een oudere auto koopt je in de maling genomen word .

Waarom zegt zo'n bedrijf niet eerlijk : mevrouw waarvoor u deze auto wil gebruiken daar is hij niet geschikt voor !
U komt voor zoveel in de kosten als u hem veilig wil hebben , dat begrijp ik niet waarom verkoopt iemand mij een bus terwijl hij die bus waarschijnlijk nog nooit van de binnenkant of onderkant bekeken heeft ? en hem wel als goed verkoopt ?

Wel reclame maken in de advertentie met campercheck met garantie !!! en APK keuring , blijkt dat de campercheck alleen maar een duur woord is en dat alleen de koelkast , 12 volt systeem en watervoorziening hier onder valt ?? Heb ik weer een koelkast die het niet doet , zoek je veborgen gebreken op ....................nee helaas mevrouwtje dat valt niet onder verborgen gebreken dat had u zelf kunnen testen .

Al met al heeft de bus mij inmiddels meer dan € 6873,- gekost [ en daar komt nog meer bij ] en misschien is dat voor dealer een goedkope auto zonder garantie en service maar het is voor Jan met de pet een heleboel geld en er zijn dagen [ maanden ] dat ik het niet in mijn zak heb .

Sorry maar ik blijf het schandalig vinden .

Groetjes Syl

Anoniem
Joined : 12-jun-2013
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 12-jun-2013 14:52:54

Ik heb zelf negatieve ervaringen met Autobedrijf Liekendiek in Rotterdam (Spaanse Polder). We wilden zelfs 2 auto's kopen, maar een proefrit was teveel moeite voor ze, want dan moesten ze eerst wat auto's wegrijden, dus dan wilden ze wel weten of we de auto's dan ook echt gingen kopen. Bij ons klopte de kilometerstand ook niet. We hebben uiteindelijk één auto gekocht. Wat een drama met dit bedrijf. Hoe kan het dat dit soort autobedrijven blijven bestaan, terwijl er zoveel mensen negatieve ervaringen mee en klachten door hebben? Op deze Autobedrijf Review Site zijn zowel negatieve als positieve ervaringen te lezen en te delen. Hier zie je ook dat Garage Liekendiek klachten heeft. Ik denk dat het beste is om reviews te blijven schrijven over dit soort auto dealers zodat mensen eerst andere garage ervaringen kunnen lezen voordat ze met een autobedrijf zaken doen. Hopelijk helpen we de oplichters dan samen de wereld uit!

waggie
Joined : 31-jul-2013
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 31-jul-2013 19:10:06

Hoi ik kocht een slk bij Bado autobedrijf Ammerzoden.
Het bedrijf heeft contact met me op genomen excuus aangeboden , en me beloofd dat alles opgelost word !!! hulde zover !!
WORD VERVOLGD
mvg Waggie
[Modified by: waggie on augustus 01, 2013 05:49 PM]

Boelie1972
Joined : 28-aug-2013
Berichten : 2
Other Topics
Geplaatst : 28-aug-2013 12:52:39

Begin dit jaar een renault grand scenic gekocht bij Auto Henk Geertsema uit mussel. Bij ondertekening afgesproken dat de auto nagekeken werd plus nieuwe banden en een trekhaak. Ik wilde verder geen garantie omdat het bedrijf te ver weg is en ik naar mijn eigen garage wilde. Nu is tijdens hun proefrit de distributieriem geknapt en was er schade aan de motor. Deze riem was pas vervangen door een Renault dealer elders in het land en deze is via Renault Nederland aansprakelijk gesteld. De auto kon gemaakt worden door Renault dealer Koops in Stadskanaal. De vraag echter aan mij was of ik de auto nog wilde. Ik heb na veel denkwerk en navraag toegestemd onder de voorwaarde dat de auto 100% gemaakt werd en er wel garantie op de reparatie kwam. Dit werd 1 jaar garantie op alle draaiende delen van de motor.

De auto is 2 week later geleverd met een ‘nieuwe’ ruilkop. Ik ben weggereden vanaf de garage toen er gelijk al een lampje branden. Gelijk weer terug gereden, bleek iets met de verbranding te maken hebben, gaat vanzelf uit zeiden ze bij de garage. Eenmaal thuis een week gereden met telkens het waarschuwingslampje aan het branden. Na een week begon de auto olie te lekken. Ik gebeld met de garage, ik kon langs komen. De carterpakking werd vervangen en een nieuwe sensor besteld voor het waarschuwingsprobleem. Na een week de auto weer gehaald. Na een week weer olie lekkage, waarschijnlijk nooit weggeweest omdat de auto een bodemplaat heeft duurt het even voordat de olie over de rand loopt van deze plaat. Weer gebeld met garage, ik kon weer komen. Na overleg met de dealer in Stadskanaal moest het de krukaskering zijn. Na een halve week kon ik de auto weer halen. Onderweg terug naar huis even langs mijn ouders geweest, wonen in de buurt. De auto haperde al een keer onderweg, maar voelde verder goed. Vlakbij de woning van mijn ouders liep de auto ineens op 3 cilinders. Dus vanaf daar de garage gebeld, ze waren er vlot, 5km rijden. De bobine stond vol water! Dus geen ontsteking. Nieuwe erin, maar nog het zelfde probleem. Ik werd gevraagd of ik achter hun aan langzaam mee terug wilde rijden. Bij de garage bobines eruit, bleek dat waarschijnlijk de Dealer bij het vervangen van de kop, 1 te lange bout heeft gebruikt waardoor de bobine niet goed aansloot op de kop. De monteur heeft na mijn olie lekkage de motor schoongespoten met water dit is dus in de bobine gelopen. En ik ging weer naar huis.

Eén week later olie lekkage! Balen als een stekker belde ik de garage weer. De eigenaar moest overleggen met de Dealer. Ik zei prima maar het vertrouwen raakt op en heb liever dat je me tegemoet komt met een andere auto. Dit was te bespreken en ik moest maar even komen. Inmiddels voor de 4e keer weer naar Mussel 52 km! Tijdens een gesprek met de eigenaar vertelde hij mij, dat de dealer toegaf dat deze types renault vaker olie lekken en deze niet te verhelpen zijn en dat de Dealer dan meestal een speciale bodemplaat monteert met een soort foamlaag die olie absorbeert!! Het olie verlies is nihil en kan bij elke jaarlijkse beurt aangevuld worden en de bodemplaat wordt dan weer schoongemaakt!? Ik wist niet wat ik hoorde. Ja zei de eigenaar, ik mocht dit eigenlijk niet zeggen van de dealer maar ik vond het ook een raar verhaal, jaja. Maar ik snap je dat je geen vertrouwen meer hebt, ik help jou een andere auto vinden en ik kom je tegemoet in de prijs. Dan moet het nog maar eens wat geld kosten is zijn relaas. Dit vond ik alsnog weer een fijne geste. De vakantie stond inmiddels voor de deur en ik had al 3 week niets gehoord, ik had aangegeven dat het een Duitse degelijke auto moest zijn, BMW, VW of audi. Ik had zelf al een aantal gevonden en heb hem via de mail gevraagd of dat wat kon zijn of we eruit konden komen……

En toen werd het stil en is stil gebleven, heb 2 keer gebeld, de zoon nam op met de mededeling dat zijn vader terug zou bellen, heb 3 mailtjes gestuurd, kreeg wel de leesbevestiging maar geen reactie. Heb toen zelf een andere auto gezocht het is een BMW geworden. Maar er moest weer geld bij omdat ik mijn auto ook verkopen moest, hier heb ik minder voor gekregen als de aankoopwaarde vanwege de problemen. Het 3 maand rijden in deze auto heeft me veel geld gekost! Eerst wilde ik het laten rusten maar ik vind het schandalig hoe men kan handelen en gewoon niets meer laten horen. En voor hun fouten weglopen!

Waarschijnlijk is dit een hopeloze zaak maar is er een mogelijkheid iets hier aan te doen.


Dit mag gehoord worden vind ik!!

Marcel

melding
Joined : 13-sep-2013
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 13-sep-2013 22:04:23

Koop nooit een auto bij autohuis zuiderveen in Oude pekela.

Deze man licht op en fraudeert met apk's. Verkoopt auto's die in de vaart hebben gelegen en vanbinnen compleet verroest zijn,
APK keuringen zijn niet geldig in regels van de rdw,
Zelf ook een miskoop hier gekocht, na paar weken reparatiekosten van meer dan 1700 euro... aanschafwaarde 2000 euro.
Daarnaast is deze meneer schuldig aan het terugdraaien van de kilometerstand, is ook een rechtzaak geweest waarin hij schuldig werd bevonden.

Meneer staat erom bekend en zelf ook meegemaakt: neemt telefoon niet op als je eenmaal problemen hebt.

Koop hier dus NOOIT je auto.

Rinse
Joined : 26-feb-2016
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 26-feb-2016 14:56:17

Natuurlijk, als je een tweedehands auto koopt weet je dat er wel eens wat gerommeld wordt en gesjoemelt wordt. Maar als je echt goed grof bedondert wilt worden kun je terecht bij CB Trading, Vlotlaan 706 in Monster. Auto gekocht en overgeschreven, auto zou een paar dagen later geleverd worden met nieuwe APK. De paar dagen werden 5 weken. In die periode heeft CB Trading welliswaar eerst een APK op de auto gezet, maar de auto vervolgens volledig ontdaan van alles wat goed was aan de auto. Alles is vervangen door slechte onderdelen. Werkelijk niets doet het meer aan de auto. Alle vervangende onderdelen zijn ook niet goed vastgezet. Ik mis zeker 40 bouten, en zelfs ontbreken enkele onderdelen volledig. Ergste is nog dat ik nu de ene bekeuring na de andere binnen krijg over de periode dat de auto wel op mijn naam stond, maar nog 'voor reparatie' bij CB Trading stond.

Peter
Joined : 02-mei-2016
Berichten : 1
Other Topics
Geplaatst : 02-mei-2016 23:34:05

Volvo Serva te Amersfoort, waardeloos bedrijf.

In de zomer van 2015 een 2e hands Saab 9-3 gekocht. Eerlijk is eerlijk, het was een vrij goedkope auto en moesten hier ook onze verwachten naar aanpassen. Echter, de Volvo zou de Saab technisch nalopen en er een nieuwe APK opzetten en checken of de airco in goede staat was. Na een nieuwe apk en gevulde airco konden wij de Saab ophalen. Op de snelweg terug naar Rotterdam, roken wij al een indringende benzinelucht. Na een tijdje verdween deze weer en ik dacht dat het te maken zou kunnen hebben met de APK. Echter, in het weekend stroomde de benzine onder de auto vandaan en moest ik hem laten afslepen. Volvo Serva besloot de Saab te komen ophalen en deze na te kijken in Amersfoort. Wat bleek, de benzineleiding in het spruitstuk was poreus en deze kon men provisorisch repareren. Ik hoefde alleen het arbeidsloon te betalen. Kosten, 245 Euro. Let wel, ik had de auto 3 dagen in mijn bezit. Onder protest te Saab laten repareren en hem een aantal dagen later opgehaald. Onderweg terug naar Rotterdam bleven wij storingsmeldingen krijgen. Iets van verlichting en 1 vanuit motormanagement.
In Rotterdam direct bij een Vakgarage gestopt om dit te laten checken. Wat bleek, rechtsachter lagen en 2 lampjes los in de behuizing. Remlicht en achter verlichting waren door corrosie losgekomen. Dit had toch moeten opvallen bij de technische check of de APK? Omdat ik het niet meer vertrouwde, de auto meteen door de vakgarage laten checken. Leest u even mee?

Schokdempers achter: 70 en 65 %
Storing in management bleek een defecte klep in turboslang.
Motorrubbers waren compleet uitgedroogd en gescheurd.
Er liep olie in de turbo
CD speler werkte niet
Draagarm-rubbers voor compleet versleten
En bij het balanceren van de banden bleek er een slag te zitten in het rechter achterwiel en zaten er op de voorwielen geen loodjes.

Uiteraard hiervan een directieklacht gestuurd naar Servo Amersfoort. Na een week nog niet gehoord.
Bellen met Servo, zeer vriendelijke receptioniste trouwens. Deze vroeg mij de klacht en foto's welke ik had gemaakt nogmaals toe te sturen. Uiteraard wederom gedaan. Wederom na een week nog geen terugkoppeling gehad. Weer bellen en hen dit keer naar het e-mailadres van de directeur gevraagd. Dit hebben wij netjes gekregen en wij hebben de klacht met de foto's voor de 3e keer opgestuurd. Tot op de dag vandaag nog niets gehoord mbt deze directieklacht.

In de maanden hierna is de Saab alleen maar slechter gaan rijden.
De Saab verbruikt momenteel 1.5 liter olie per week.
Onder het rijden valt de motor af en toe spontaan uit.
De auto bokt bij een warme motor en bij een koude motor ontkoppelt de auto niet goed. Het gevolg is dus dat de Saab met een koude motor bij de stoplichten en bochten waarbij ik moet ontkoppelen, afslaat.
Ik heb de Saab eind mei 2015 voor 2000 euro gekocht, bij Servo Amersfoort. Drie dagen later ruim 200 Euro moeten afrekenen voor de defecte benzineleidingen en spruitstuk. Nu moeten wij de auto gaan inruilen en mogen wij in onze handjes knijpen wanneer wij 250 Euro inruil kunnen krijgen.

Nee, nooit meer Volvo Serva voor ons. Onbegrijpelijk dat een autobedrijf als Volvo, zo enorm veel technische mankementen over het hoofd heeft gezien. En schandalig dat de directie niet thuis geeft op een officiële klacht.

Daud
Joined : 23-mrt-2021
Berichten : 4
Other Topics
Geplaatst : 23-mrt-2021 11:05:59

CB trading....dat zijn ze zeker boeven:

Verkopen mij een Transporter met een motor die helemaal op is, weet niet wat ze gedaan hebben dat hij het een week of twee normaal deed.
Maar de motor is open geweest voordat we hem kochten, hij is totaal op cilinder ingesleten door afgebroken stukken die verkeerd gemonteerd waren.

Kosten meer dan de aanschaf van 7500 euro.

Kijk uit voor CB Trading zie hier de foto's http://www.elst.nu/t5-blok-van-de-t5-die-ik-kocht-van-cb-trading-in-monster-hij-deed-het-nog-geen-week-zie-hier-waarom/

Daud
Joined : 23-mrt-2021
Berichten : 4
Other Topics
Geplaatst : 23-mrt-2021 11:07:01

CB trading....dat zijn ze zeker boeven:

Verkopen mij een Transporter met een motor die helemaal op is, weet niet wat ze gedaan hebben dat hij het een week of twee normaal deed.
Maar de motor is open geweest voordat we hem kochten, hij is totaal op cilinder ingesleten door afgebroken stukken die verkeerd gemonteerd waren.

Kosten meer dan de aanschaf van 7500 euro.

Kijk uit voor CB Trading

Daud
Joined : 23-mrt-2021
Berichten : 4
Other Topics
Geplaatst : 23-mrt-2021 11:07:51

CB trading dat zijn ze zeker boeven:

Verkopen mij een Transporter met een motor die helemaal op is, weet niet wat ze gedaan hebben dat hij het een week of twee normaal deed.
Maar de motor is open geweest voordat we hem kochten, hij is totaal op cilinder ingesleten door afgebroken stukken die verkeerd gemonteerd waren.

Kosten meer dan de aanschaf van 7500 euro.

Kijk uit voor CB Trading zie hier de foto's http://www.elst.nu/t5-blok-van-de-t5-die-ik-kocht-van-cb-trading-in-monster-hij-deed-het-nog-geen-week-zie-hier-waarom/

Daud
Joined : 23-mrt-2021
Berichten : 4
Other Topics
Geplaatst : 23-mrt-2021 11:08:30

CB trading dat zijn ze zeker boeven:

Verkopen mij een Transporter met een motor die helemaal op is, weet niet wat ze gedaan hebben dat hij het een week of twee normaal deed.
Maar de motor is open geweest voordat we hem kochten, hij is totaal op cilinder ingesleten door afgebroken stukken die verkeerd gemonteerd waren.

Kosten meer dan de aanschaf van 7500 euro.

Kijk uit voor CB Trading [http://www.elst.nu/t5-blok-van-de-t5-die-ik-kocht-van-cb-trading-in-monster-hij-deed-het-nog-geen-week-zie-hier-waarom]

 
< 1 2 3