Interieur Wanneer u een auto koopt is het prettig als het interieur er netjes uit ziet, dus geen vlekken in de bekleding en kapotte onderdelen. Deze gebreken zijn echter gemakkelijk op te lossen door het interieur goed te laten schoonmaken of een kleine reparatie uit te laten voeren. Vervelender wordt het als er kapotte plekken in de bekleding zitten.

 

Kleine brandgaatjes, bijvoorbeeld, kunnen in zowel jonge als oude auto's voorkomen. Deze gaatjes wijzen erop dat er gerookt is in de auto en er zal dan waarschijnlijk ook een bedompte lucht in de auto hangen. Brandgaatjes, zoals in de onderstaande foto, kunnen vaak nog wel worden gerepareerd door deze dicht te naaien of op te vullen met lijm en vezels.

Interieur

Slijtage en kale plekken in de bekleding zijn echter in de meeste gevallen niet meer te verhelpen. Het repareren van bekleding kost vaak meer dan dat het oplevert en dealers zullen dit oplossen door u een extra korting op de auto te geven.

Interieurlucht

Een belangrijk en niet te vergeten onderdeel van het interieur is de lucht die in de auto hangt. In combinatie met brandgaatjes hangt er vaak een bedompte rooklucht in de auto. Deze lucht is met een zogenaamde ozon behandeling uit de auto te halen. Als de lucht te overheersend is, dan is er een grote kans dat deze weer terug komt. Reinig daarom eerst het gehele interieur, dus stoelen en hemelbekleding. Zaken die gemakkelijk te vervangen zijn, zoals de vloermatten en interieurfilters laten vervangen en dan uiteindelijk de ozon behandeling.

 

 

Een andere nare geur is die van honden in de auto. Een hond laat een bedompte geur achter die zeer moeilijk uit de auto te halen is. Bent u in de markt voor een stationwagon, dan is de bagageruimte wellicht het domein geweest van een hond. Controleer op hondenharen met behulp van een stuk tape. Wanneer de lucht in de auto verschrikkelijk irriterend is kunt u in het koopcontract de voorwaarde inbouwen dat de auto alleen wordt afgenomen als de lucht gereinigd is.

 

Let er wel op dat een gebruikte auto altijd een beetje muf ruikt. Op het moment dat er weer mee gereden wordt zal deze in korte tijd weer doorluchten en frisser ruiken.