CO2 zuinige auto 2012

Posted by: webmaster on 19 maart 2012

Bent u in de markt voor een economisch/zuinige auto? Dan is dit waarschijnlijk het moment om uw beslissing te nemen. De regeling waarbij de zogenaamde schone auto's kunnen profiteren van een aanschafprijs zonder BPM en een wegenbelastingvrije periode tot 1 januari 2014, staat namelijk op het punt om aangescherpt te worden.

 

Vanaf 1 juli 2012 gaat de huidige CO2 uitstoot norm omlaag: voor diesels van 95 g/km naar 91 g/km en voor benzine van 110 g/km naar 102 g/km. Dit betekent dat er vanaf 1 juli 2012 voor de auto's die boven deze niuwe norm zitten gewoon BPM en wegenbelasting betaald moet worden.


Valt uw nieuwe auto binnen de nieuwe normen, dan blijft het voordeel van BPM-vrij kopen. De maximum uitstoot waaraan voldoen moet worden zal de komende jaren wel steeds verder verlaagd worden. Houd hier dus rekening mee met het uitzoeken van een auto en het moment van aanschaf.

 

Het wegenbelasting-vrij-rijden komt op 1 januari 2014 aan zijn einde. Dit betekent dat voor alle nieuwe auto's die op kenteken worden gezet voor 1 juli aanstaande, deze nog binnen de huidige wetgeving vallen. Bent u te laat? Dan bent u dit voordeel kwijt.

Koopt u een occasion die binnen de normen van de huidige CO2 wetgeving valt, dan betaalt ook u geen wegenbelasting. Koopt u deze occasion na 1 juli, dan blijven de huidige normen geldig, en betaalt u tot 1 januari 2014 geen wegenbelasting.

 

Op website van de rijksoverheid kunt u het voorlopige wetsvoorstel downloaden: Informatieblad Zuinige Auto's.