BOVAG Zakelijk

Posted by: webmaster on 02 september 2011

Bent u op zoek naar een gebruikte personenauto? En wilt u zekerheid en garantie? Dan is een auto met Bovaggarantie een prima manier om dit te verkrijgen. Deze garantie dekt gedurende 6 maanden alle mogelijke defecten aan de auto. Zo'n uitgebreide garantie kost meestal wat extra, maar dan ben je helemaal ingedekt. Mocht er toch een geschil ontstaan, dan biedt de Bovag u zelfs bemiddeling aan.

 

Helemaal goed, zou je denken. Koop je echter als ZZP'er of kleine ondernemer een personenauto bij een Bovag gecertificeerde dealer, dan is deze uitgebreide garantie met bemiddeling tijdens geschillen helemaal niet vanzelfsprekend. Een zakelijke klant valt namelijk niet onder de wettelijke consumentenbescherming. Omdat de Bovag in haar garantie de Nederlandse wet volgt is er een strikte scheiding tussen de garantievoorwaarden van een particuliere- en een zakelijk aankoop.

 

Koopt u zakelijk een occasion, dan moet u het volgende weten.


De zakelijk gekochte occasion bij een Bovagbedrijf is standaard niet voorzien van garantie. In tegenstelling tot de particuliere aankoop moet de garantie uitdrukkelijk op het koopcontract vermeld staan, anders koopt u de auto zonder garantie.

 

Bemiddeling tijdens geschillen? Hier hoeft u niet op te rekenen op het moment dat u zakelijk een occasion koopt bij een Bovagbedrijf. U zult uw eigen rechtshulp moeten inschakelen op het moment dat u een probleem met de verkoper heeft.

 

De vraag rijst: wat voor zin heeft het om Bovaggarantie te nemen op het moment dat deze niet door de Bovag wordt ondersteund?

Ik kan alleen bedenken dat het in de rechtbank van pas kan komen. Maar is dat nu juist de plek waar je niet wilt komen voor een relatief klein geschil met de dealer?

 

Koopt u zakelijk een gebruikte personenauto en wilt u de extra zekerheid die u niet bij de Bovag vindt? Dan bieden de merkdealers ook hun eigen uitgebreide garantieregelingen aan, van 1 à 2 jaar met vaak zelfs mobiliteitsgarantie. Neem de aanbiedingen per merk door.