Goedkope occasion?

Posted by: webmaster on 04 november 2007

De laatste tijd komen er op het OccasionAdvies Forum verschillende klachten binnen van mensen die voor +/- 2000 euro een occasion hebben gekocht.


De klachten komen in principe allemaal op hetzelfde neer, de auto heeft na aanschaf 50 tot 100 procent van het aankoopbedrag extra gekost aan achterstallig onderhoud en reparaties. De betreffende personen vroegen zich af hoe de handelaren die deze auto's aan hun hadden verkocht hiermee weg konden komen.


Het antwoord is echter verrassend simpel. Deze handelaren verkopen auto's aan klanten die klaarblijkelijk geen verstand van auto's hebben en maken hier handig gebruik van. Heeft de klant uiteindelijk in de gaten dat de auto technisch in een slechte staat verkeert, dan is vaak de enige weg naar gerechtigheid via de rechter en tja... dat doe je toch ook weer niet zo snel voor die 750 euro die de reparaties dan vaak kosten.


Het einde van het verhaal...


Is dan vaak dat een bijzonder (en terecht) verontwaardigde man of vrouw heel internet afspeurt naar forums, lotgenoten en iedereen die het horen wil om het onrecht aan kwijt te kunnen.


Zodoende komen deze personen ook op deze website terecht, waar een wereld voor ze opengaat. Zaken zoals een proefrit en zet alle afspraken op het koopcontract hadden terugkijkend op het aankoopproces heel wat problemen kunnen voorkomen.


Kijk, ik ben de eerste die begrip heeft voor mensen die een auto willen kopen en genadeloos belazerd worden. Want laat u niets wijs maken, zoals de gouwe ouwe: Tja mevrouwtje, wat had u verwacht voor 1500 euro. Nou, in ieder geval geen tot op het bot versleten stuurhuis!

De auto mag best gebreken hebben, maar zodra deze dusdanig zijn dat de hulpdiensten u door technisch defect onderaan een dijk of tegen een vangrail aantreffen dan had deze auto nooit meer aan een particulier verkocht mogen worden.


Wat ik daarom zo jammer vind? Dat u niet vóór de aankoop van een auto heel internet afspeurt naar verhalen over dealers en informatie over de aankoop van een gebruikte auto. Op deze manier bespaart u uzelf een heleboel ellende en geld!


Tenslotte wil ik mij ook nog even tot de dealers richten.


Ik begrijp dat u op iedere auto geld wil verdienen en overal handel inziet. Maar u zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die erachter komt dat OccasionAdvies.nl ineens hoger geplaatst staat in de Google zoekresultaten dan uw eigen website, op het moment dat u uw bedrijfsnaam in Google intypt.


Voordat u hier achter komt zijn de klanten die uw bedrijf hebben gecheckt voordat zij bij u langs zouden komen al een deurtje verder gegaan. Mijn punt is, uiteindelijk kost de verkoop van een slechte auto u meer dan dat deze oplevert.

 

 

Ik hoop dat ik zowel de kopers als verkopers nieuwe inzichten heb kunnen geven. Jammer genoeg zullen u beide dit pas lezen als het al te laat is. Daarom deze oproep aan u allen die wel weet hoe het moet: Licht uw familie en vrienden eens in op het moment dat deze een occasion willen kopen.