1 April...

Posted by: webmaster on 31 maart 2008

De Paasdagen zijn weer achter de rug. Dit betekent dat u uw aankoop nu voor de deur heeft staan of dat deze binnenkort wordt afgeleverd.


Voor iedereen die nog geen auto heeft gekocht en in de markt is voor een nieuwe dieselauto, dan bent u vanaf morgen véél meer geld kwijt aan de fijn-stof-uitstoot-toeslag. Ten minste, dat zegt men... er is zelfs al een rechtszaak aangespannen en verloren door de RAI vereniging om deze “RoetTax” te voorkomen.


Heel vreemd trouwens, want de automerken die een dieselfilter met gesloten systeem op hun auto's hebben gemonteerd worden in veel gevallen juist goedkoper.


Voor ons als occasionkopers is dit allemaal niet van belang. Wij kopen de auto's immers pas nadat alle belastingen betaald zijn. De vervuilende modellen die nieuw ongunstig geprijsd zijn, hebben in het tweedehands circuit prijstechnisch dusdanig veel afgeschreven, -om zich niet uit de markt te prijzen-, dat wij er niets van merken.


De vraag die mij wél bezighoudt de laatste tijd is: Hoe lang bestaat de mogelijkheid nog om met mijn occasion de stad in te rijden.


Je ziet de voorbode al in de grote Duitse steden. Wil je hier met de auto het centrum in dan moet je een vignet in de vorm van een sticker op je ruit hebben. Is de auto te vervuilend, dan krijg je geen sticker en kom je dus niet meer het centrum in.

Daar sta je dan... met een beetje geluk op het lokale transferium op de bus te wachten, terwijl je van plan bent om een plasma televisie met ruim een meter beeld diagonaal te kopen. Met de auto kun je deze niet meer ophalen, want de stad kom je niet meer in. Denkt u nu: “Zo'n vaart zal het toch niet lopen” of “Koop ik deze televisie toch in een andere stad.” Dan wil ik u de laatste alinea nog meegeven:


Wanneer de tijd is gekomen dat u met uw weekend boodschappen op de fiets door de regen met wind tegen vloekend roept om die goede oude tijd waar wij nú in leven, terwijl uw te oude occasion al sinds jaar en dag verboden is... besef dan dat u op het moment van lezen met uw auto nog in heel Nederland terecht kunt.