Auto Import (5)

Posted by: webmaster on 13 juli 2008
Vorige week heb ik beschreven dat tweemaal ook scheepsrecht kan zijn. Ik had een auto gevonden en stond op het punt om te vertrekken naar Miesenbach, een klein plaatsje nabij Kaiserslautern.


Het was half vijf in de ochtend en ter voorbereiding van de rit die mij zeker 6 uur zou gaan kosten had ik de volgende zaken klaargelegd: Een routebeschrijving, brood/drank, spanbanden en een paar stoeptegels voor het geval dat de hellingshoek van de oprijplaten te scherp is. Hiernaast het belangrijkste van alles: het geld, veilig opgeborgen... stel je voor dat je op locatie aankomt en niet kunt betalen.


Alle spullen ingeladen en de deur achter me dichtgetrokken. De oprijwagen ingeklommen en gáán!


De wegen zijn lekker rustig rond deze tijd en dat was maar goed ook. Rijden in het formaat auto van een oprijwagen is niet iets dat ik vaak doe, dus de eerste vijftig kilometer vond ik 100km/u hard zat. Maar alles went en al gauw ging de cruise control er bij 130km/u op en dan valt het pas op hoe gemakkelijk het eigenlijk is om deze snelheden en harder te halen met dit formaat auto.


Onderweg heb ik het langzaam licht zien worden en de ochtend was al in volle gang toen de tank leeg begon te raken. De eerste de beste Tankstelle in Duitsland binnengereden met de gedachte, zo... hier is het tenminste goedkoper dan in Nederland. U kunt zich voorstellen wat ik dacht toen ik 1,37 per liter mocht afrekenen. Even te vergelijking, in april kostte de diesel in Nederland 1,19... ouch!

Ik mocht voor ruim 70 liter een lieve som van 100 euro afrekenen. Ik kon dit gelukkig gemakkelijk afrekenen met mijn EC-Karte (bankpas) van de Deutsche Bank. Bent u echter van plan naar Duitsland te gaan om daar met een Nederlandse bankpas te betalen dan is de kans groot dat uw pas niet geaccepteerd wordt. Krijg je te maken met tankstops van 100 euro per keer dan is het dus handig om wat extra cash bij je te hebben of een credit card.


Na een korte pauze het gas er weer vol op, richting Miesenbach. De wegen lagen er goed bij en niet onbelangrijk: file vrij! Dus ik kon ten volle het snelheidsvoordeel van een oprijwagen ten opzichte van een aanhanger benutten.


Volgende week zal ik beschrijven hoe ik aangekomen ben en hoe ik de auto aangekocht heb.