Auto Import (3)

Posted by: webmaster on 30 juni 2008

Vorige week heb ik de specificaties beschreven waaraan de te importeren auto moest voldoen. Deze week zal ik beschrijven hoe ik een fantastische auto had gevonden en hem toch niet importeerde.


Na een uitgebreide voorbereiding was het nu tijd om de eerste Porsche uit te zoeken. Via websites, zoals Mobile.de en AutoScout24.de had ik al geruime tijd de automarkt in de gaten gehouden. Zodoende had ik alvast de kennis opgebouwd om te beoordelen of de aangeboden auto's markt conform geprijsd waren.

 

Ruim een week nadat ik begon met zoeken werd er een auto aangeboden die aan veel van mijn eisen voldeed. Donkerblauwe lak, zwart interieur, bouwjaar 2000, 64.000km en als klap op de vuurpijl: een jaar garantie. Gelijk mailen, hij was nog niet verkocht... ik had m'n auto gevonden! Direct een oprijwagen en een stapel cashgeld gereserveerd.


's Avonds weer achter de computer gekropen om te controleren of de auto nog steeds te koop stond. Ik roep de lijst met zoekresultaten via Mobile.de op, ververs mijn scherm nog 3 maal en toen begon de harde realiteit door te dringen: de auto was verkocht. Voor de zekerheid nog een mailtje gestuurd, maar ik was te laat.


Op zo'n moment zakt de moet je even in de schoenen, maar ik had al wel een oprijwagen gereserveerd en ik wilde er gebruik van maken. Dus na een avondje mopperen de volgende dag weer begonnen met zoeken.


Volgende week vindt u uit of ik nog op tijd een andere auto gevonden kreeg.