BPM korting bij export

Posted by: Marnix on 23 december 2006

Het ziet er naar dat de BPM korting bij export het komende jaar (jaren) nog niet veel zal opleveren voor uw eigen auto. Omdat de BPM teruggaaf alleen geld voor auto vanaf 16 oktober 2006 zal het logischerwijs nog wel een aantal jaar duren voordat de eerste auto's ingeruild worden en op de markt komen voor een prijs die interessant genoeg is om te gaan exporteren.

 

De vraag is: "Hoe lucratief is de export, hoeveel winst is er te behalen?"

 

Wanneer deze vraag beantwoord is zal blijken of de export zal toenemen, waardoor de prijzen in Nederland omhoog gaan met als gevolg dat uw auto meer waard wordt.


Het klinkt heel vreemd, dat het goedkoper is om bijvoorbeeld een auto naar Duitsland te verhandelen en dan een gelijkwaardige auto terug te halen. Maar dit heeft alles te maken met de BPM en de lagere netto catalogus prijzen voor nieuwe auto's.

 

Momenteel is het alleen interessant om diesels te exporteren, omdat diesels de meeste BPM heffing hebben en dus de meeste BPM teruggave. De kans is dan ook groot dat dit aanslaat bij de handelaren van buiten Nederland en dat deze (diesel)auto's gaan exporteren. Maar vooralsnog is het allemaal nog maar kort dag, aangezien de BPM teruggave alleen geld voor auto's vanaf 16 oktober 2006.

 

Wilt u dus speculeren op deze nieuwe BPM regel, dan moet u een heel stuk langer wachten met de verkoop van uw auto dan begin 2007.