Verkopen occasions dalen!

Posted by: webmaster on 06 januari 2007

De hoeveelheid occasions die jaarlijks worden verhandeld is de laatste 7 jaar gedaald van 1,2 miljoen eind jaren negentig tot ruim een miljoen nĂș. Hoewel deze daling met de algemene trend van de afgenomen autoverkopen meeloopt, zijn het vooral de merkdealers die hebben ingeleverd.

 

Maar waarom juist de merkdealers? Zoals u in het artikel merkgaranties kunt lezen doen deze er over het algemeen alles aan om een auto zo verzorgt mogelijk aan te bieden. Garanties van meer dan een jaar en mobiliteitsgarantie is eerder regel dan uitzondering. Uit de cijfers blijkt echter dat een lage verkoopprijs de mensen toch naar de autohandel trekken en steeds meer mensen besluiten om een auto particulier te kopen/verkopen.


Mijn vraag is nu aan u allen: "Waar knapt u op af tijdens de aankoop van een auto bij een merkdealer?"

 

Is het puur de hogere verkoopprijs? of zijn de auto's tegenwoordig zo betrouwbaar dat de extra zekerheden die een merkdealer biedt hun waarde verliezen?

 

Hiernaast ben ik benieuwd hoe de merkdealers hun garantieregelingen zo kunnen aanpassen dat het voor u interessant genoeg wordt dat u er niet meer omheen kan. Moeten bijvoorbeeld ook auto's tot 10 jaar oud worden opgenomen?

 

Deze vraag is vooral gericht aan mensen die een auto van 6 jaar of jonger zoeken, omdat deze in de dealergarantie regeling valt.

 

Ik zie graag uw reactie!