"De garage"

Posted by: webmaster on 14 mei 2007

Er is weer een nieuw autoprogramma: De garage.

 

Het programma is lekker knus opgezet in een studio, waarbinnen (met een knipoog naar "Holland Sport") de hele show voorbij komt. Gepresenteerd door Eric Corton bijgestaan door Nathalie de automonteur zijn er in één aflevering genoeg onderwerpen voorbij gekomen om een héél seizoen te vullen Smile

 

Ik vond het persoonlijk nogal verwarrend. De show was zo vol dat alle onderwerpen links en rechts voorbij schoten. Zo begon het met een interview over banden. Daarna moesten twee mannen de strijd met elkaar aangaan in een wedstrijdje wielen wisselen. Tijdens deze strijd interviewt Eric Corton een aantal leden van de Peugeot 205 GTI club waarbij er heel weinig aandacht is voor de auto zelf, totdat Nathalie het beeld binnenloopt even de zwakke punten van de 205 uit haar mouw schut.

 

Kijk dat vind ik nou verfrissend, een vrouw die meer van auto's weet dan de man aan haar zijde!


Oja, het spel element mag toch niet ontbreken in een zichzelf respecterende show. Maar wat is beter dan 1 spel? Nou, 2 spellen moeten de programma-makers gedacht hebben.

 

Het eerste spel betrof het beantwoorden van vragen door het publiek. Degene die uiteindelijk de meeste goede antwoorden had gegeven won een ouwe slopert en met zo'n prijs is het de vraag in hoeverre de winnaar nu eigenlijk de winnaar was?

 

Voor het tweede spel waren natuurlijk weer semi bekende Nederlanders opgetrommeld. Zij moesten een Wie-van-de-drie variant spelen met de vraag: Wie van de drie is de eigenaar van deze opgevoerde Honda Civic van 10 jaar oud. De gasten waren leuk, maar weer kwam het allemaal heel haastig en rommelig over.

 

Oja, ondertussen waren er ook nog twee heren wielen aan het wisselen... dus dat zijn 3 spellen in één show! Nu hoor ik u denken, dat moet een show van anderhalf uur zijn geweest, niets in minder waar want alles was in een minuut of 40 gepropt.

 

Ik heb nu een algemene impressie gegeven van de show, maar nog lang niet alle elementen benoemd, want er werd nog een oude Mercedes van iemand uit het publiek bekeken en ondertussen heeft Nathalie nog even een auto APK gekeurd.

 

Ik moet wel zeggen dat deze show de potentie heeft om net als Holland Sport een leuk/gezellig-informatief programma te worden. Sinds het wegvallen van het SBS programma "Zo goed als nieuw" van Bert van der Dool is er geen aandacht meer voor occasion auto's. Dit programma is wel meer gericht op het hebben van een occasion dan het kopen van de auto, maar zeker de moeite waard om de tijd te gunnen... zodat dit programma naar een hoger plan getild kan worden.

 

Dan moet Eric Corton echter wel zijn autokennis hard bijschaven, want de vragen aan de heren van de bandenfirma waren echt te mager. Hiernaast moet er echt gesneden worden in het aantal spelletjes en had ik graag meer van de auto's gezien zoals die van de Peugeot 205 GTI club.

 

Ik ga zeker nog een keer kijken, al is het alleen maar om te zien in hoeverre de show zich de komende weken ontwikkelt.