Auto Import (2)

Posted by: webmaster on 22 juni 2008

Vorige week heb ik globaal beschreven dat je voorafgaande aan de import van een auto moet onderzoeken wat het prijsvoordeel is. Deze week zal ik beschrijven hoe ík dit onderzoek heb uitgevoerd.


Dat ik voor een Porsche 911 heb gekozen is niet toevallig. Het zijn kwalitatief goede auto's en vooral waardevast. Deze laatste factor was voor mij van doorslaggevende rol. Deze waardevastheid in combinatie met de vaste BPM afschrijving op basis van de BPM afschrijvingstabel zorgen ervoor dat er een aardig prijsvoordeel te behalen is.


De keuze voor het merk was dus gemaakt. Ik wilde geen al te oude auto importeren, dus werd het type een 996. Dit type Porsche 911 werd geproduceerd tussen 1999 en 2005. Nu moest ik nog een lijst met specificaties en belangrijke opties samenstellen, alvorens ik daadwerkelijk naar een auto ging zoeken.


Omdat ik de auto na het importeren direct in de verkoop wilde doen moest de auto een gunstige (lees: lage) kilometerstand hebben. Zo rond de 10.000km per jaar is voor een sportauto een mooie stand, veel lager is naar mijn mening niet goed voor een auto. Deze auto's zijn er per slot van rekening voor om mee te rijden. Een te lage stand kan echter ook betekenen dat ermee gesjoemeld is. Ik zal niet de eerste zijn die belazerd word, dus een reële stand is beter dan één die “te goed om waar te zijn” is. Tenslotte moeten we rekening houden met de menselijke psyche, dus over de 100.000km gaan we niet.


Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat de meeste Porsches die in Nederland worden aangeboden een handgeschakelde versnellingsbak hebben, terwijl de meeste tegenwoordig met automatische tiptronic bak worden verkocht. Tenslotte heb ik me nog eens goed ingelezen op internetforums en kent u ze nog: boeken! Dit heeft mij erop attent gemaakt dat de eerste serie 996 nog weleens kinderziektes hebben, waardoor ik eigenlijk vastzat aan de bouwjaren 2000 en 2001. Financieel en BPM technisch werden auto's vanaf 2002 niet meer haalbaar.


Uiteindelijk ben ik aan de hand van de volgende specificaties gaan zoeken:

Merk/Type

Versnellingsbak

Kilometerstand

Bouwjaar

Kleur

Interieur

Opties

Porsche 911, type 996

Automaat

tussen 60.000 en 80.000

2000/2001

Zilvergrijs of Zwart (courante kleur)

Zwart leder

Turbo velgen en navigatie

 

Volgende week beschrijf ik hoe ik ben gaan zoeken en welke auto's ik gevonden heb!