Occasions duurder?

Posted by: webmaster on 25 november 2006

Het ziet er naar uit dat de tweedehands auto's vanaf 2007 duurder gaan worden. Dit is het gevolg van een maatregel vanuit de Europese Unie die Nederland oplegt om de BPM heffing bij de export van een occasion terug te betalen. Dit heeft als consequentie dat Nederlandse occasions populairder dan ooit worden in de export branche. Nederlandse auto's waren al geliefd, namelijk door de jaarlijkse APK keuring. Maar nu er nog een bedrag aan rest BPM terug te krijgen is en een auto dus in het buitenland onder de marktwaarde verkocht kan worden mét een dikke winst.

 

Tja, zegt u het maar... de export zal omhoog gaan en de prijzen dus ook, want de waarde van een auto is zo hoog als de vraag is.


Het ministrie van financiën is trouwens al wel bezig om de BPM afschrijvingstabel zodanig aan te passen dat de uitkeringen van rest BPM zo klein mogelijk zijn, we blijven natuurlijk wel Nederlanders Smile

 

Maar er zijn ontwikkelingen in de occasionbranche gaande, die wij met spanning zullen volgen. Want worden de occasions echt duurder, dan is het slim om nu nog een tweedehands auto te kopen. Wilt u echter een nieuwe auto kopen en uw huidige inruilen, dan is het zeker een goede zet wanneer u dit nog even uitsteld totdat het hele verhaal bekent is!

 

Ik zal op deze plek de komende weken verslag doen als ik meer informatie heb.