Weblog

Auto importeren (2)

webmaster, 22 juli 2007

Het was deze week weer uitgebreid in het nieuws: Vorig jaar zijn er 50% meer auto's geïmporteerd dan het jaar daarvoor.

 

Dit is natuurlijk geen nieuws, want aan het begin van dit jaar was de toename in de autoimport ook al in het nieuws. Wat wel interessant is dat de criminaliteit in de internationale autohandel net zo hard toeneemt als de import/export.


De mannen uit Oost Europa en Nigeria zien namelijk ook hier kans om een slaatje te slaan uit huisvaders die hun geluk zoeken en hebberige autohandelaren. Want juist op het punt waar de zoektocht naar een occasion uit bijvoorbeeld Duitsland begint hebben de criminelen hun hinderlaag gelegd: het internet.


Iedereen die via internet naar een “premium” auto heeft gezocht in Duitsland is het volgende model wel eens tegengekomen. Het is de rijk uitgeruste auto met opvallend lage kilometerstand in een courante kleur. In tegenstelling tot uw verwachting ligt de prijs lager dan de andere auto's en de keuze is dus snel gemaakt.


Dit is de eerste fout.

Lees verder (geen reacties)

APK vs Verkeersveiligheid

webmaster, 08 juli 2007

Nou, afgelopen week kwam de regen met bakken uit de hemel. U als autorijdend Nederland moet dit natuurlijk ook gemerkt hebben op de snelweg. Lange files en op plekken waar doorgereden kon worden was het oppassen geblazen voor het fenomeen: Aquaplaning.

 

Deze vorm van glijden over een dun filmpje van water (dat vaak veroorzaakt wordt door spoorvorming in combinatie met een gladde band) wordt gelukkig tot een minimum beperkt door de oplettende overheid die ons tegen wil en dank behoedt voor het rijden in een onveilige auto dankzij de APK keuring.

 

Maar daar gaat verandering in komen. Want deze regering heeft het briljante idee om iedereen geld te laten besparen door de frequentie van deze keuring te verlagen. Nou ja, iedereen... alleen de eigenaren van een benzineauto. En dan praten we maar over een reductie van 3 keuringen in 5 jaar. Maar goed, het is het gebaar dat telt en als de overheid ons (als benzinerijders) een besparing kan geven dan zal ik niet zeuren.

 

De vraag is echter: Snijdt de regering met al zijn goede bedoelingen ons niet in de vingers?

Lees verder (1 reactie)

"De garage"

webmaster, 14 mei 2007

Er is weer een nieuw autoprogramma: De garage.

 

Het programma is lekker knus opgezet in een studio, waarbinnen (met een knipoog naar "Holland Sport") de hele show voorbij komt. Gepresenteerd door Eric Corton bijgestaan door Nathalie de automonteur zijn er in één aflevering genoeg onderwerpen voorbij gekomen om een héél seizoen te vullen Smile

 

Ik vond het persoonlijk nogal verwarrend. De show was zo vol dat alle onderwerpen links en rechts voorbij schoten. Zo begon het met een interview over banden. Daarna moesten twee mannen de strijd met elkaar aangaan in een wedstrijdje wielen wisselen. Tijdens deze strijd interviewt Eric Corton een aantal leden van de Peugeot 205 GTI club waarbij er heel weinig aandacht is voor de auto zelf, totdat Nathalie het beeld binnenloopt even de zwakke punten van de 205 uit haar mouw schut.

 

Kijk dat vind ik nou verfrissend, een vrouw die meer van auto's weet dan de man aan haar zijde!

Lees verder (geen reacties)

"APK per twee jaar"

webmaster, 22 april 2007

De nieuwe regering wil de kiezer voor zich winnen en probeert dit door ons geld te laten besparen. Echter, zij doen dit niet door zelf te bezuinigen en dit door te berekenen in de belastingen... maar door de wetten flexibeler te maken waardoor er door ons minder geld uitgegeven hoeft te worden aan bijvoorbeeld: De APK keuring.

 

Op de verschillende internet forums zie ik van u veelal hele positieve reacties op dit bericht. Reacties zoals: "Eindelijk wordt er iets aan de auto gedaan als melkkoe" en "De auto's zijn tegenwoordig technisch zó goed dat de APK bijna overbodig is."

 

Maar kloppen deze uitspraken wel en moeten wij echt wel zo blij zijn met een lagere frequentie van de APK?

Lees verder (geen reacties)

Autokennis toch voldoende!

webmaster, 09 april 2007

Readers Digest... bekent van haar irritante reclames op televisie heeft nu een onderzoek laten uitvoeren op het gebied van autokennis van de gemiddelde Nederlander. In dit onderzoek werden 600 mannen en vrouwen geënquêteerd aan de hand van een lijst met 40 vragen opgesteld door een autojournalist. De uitkomst is dat zowel mannen als vrouwen onvoldoende scoren en totaal op een 4,7 uitkomen.


De vragen zijn naast technische kennis ook gericht op het milieu en maandelijkse kosten. Ik heb natuurlijk zelf het lijstje ook doorlopen en kom op een score van 8,75. Het had een tien kunnen zijn ware het niet dat er vragen tussen staan die meer met statistiek dan technische kennis te maken hebben...

Lees verder (geen reacties)

Auto importeren

webmaster, 13 januari 2007

Vrijdag (12 januari). Na het eten kijk ik nog even naar het programma EénVandaag, want er wordt aandacht besteed aan auto's importeren. Volgens de presentator: "Kun je duizenden euro's besparen door in Duitsland een auto te gaan kopen."

 

Het item gaat verder met twee mannen die een auto in Duitsland hebben gekocht. Zij pochen over het geld dat zij bespaard hebben en hoe gemakkelijk het allemaal toch ging.

 

Natuurlijk komt er ook nog een "expert" aan het woord die vertelt dat sinds de grote auto-zoek-sites op internet de hele handel veranderd is. De expert die zelf een website heeft gerelateerd aan de auto import zegt dat de consument tegenwoordig precies de auto koopt zoals hij of zij die in gedachte heeft en dat een eindje reizen tegenwoordig heel normaal is.

 

Hoewel ik deze succesverhalen persoonlijk allemaal nogal eenzijdig vind klopt het in principe allemaal wel. Maar op het moment dat de expert vertelt dat: Van kopen buiten je eigen streek naar een auto kopen buiten je eigen land, maar een kleine stap is... krijg ik toch mijn bedenkingen.

Lees verder (9 reacties)

Verkopen occasions dalen!

webmaster, 06 januari 2007

De hoeveelheid occasions die jaarlijks worden verhandeld is de laatste 7 jaar gedaald van 1,2 miljoen eind jaren negentig tot ruim een miljoen nú. Hoewel deze daling met de algemene trend van de afgenomen autoverkopen meeloopt, zijn het vooral de merkdealers die hebben ingeleverd.

 

Maar waarom juist de merkdealers? Zoals u in het artikel merkgaranties kunt lezen doen deze er over het algemeen alles aan om een auto zo verzorgt mogelijk aan te bieden. Garanties van meer dan een jaar en mobiliteitsgarantie is eerder regel dan uitzondering. Uit de cijfers blijkt echter dat een lage verkoopprijs de mensen toch naar de autohandel trekken en steeds meer mensen besluiten om een auto particulier te kopen/verkopen.

Lees verder (geen reacties)

BPM korting bij export

webmaster, 23 december 2006

Het ziet er naar dat de BPM korting bij export het komende jaar (jaren) nog niet veel zal opleveren voor uw eigen auto. Omdat de BPM teruggaaf alleen geld voor auto vanaf 16 oktober 2006 zal het logischerwijs nog wel een aantal jaar duren voordat de eerste auto's ingeruild worden en op de markt komen voor een prijs die interessant genoeg is om te gaan exporteren.

 

De vraag is: "Hoe lucratief is de export, hoeveel winst is er te behalen?"

 

Wanneer deze vraag beantwoord is zal blijken of de export zal toenemen, waardoor de prijzen in Nederland omhoog gaan met als gevolg dat uw auto meer waard wordt.

Lees verder (geen reacties)

Occasions duurder?

webmaster, 25 november 2006

Het ziet er naar uit dat de tweedehands auto's vanaf 2007 duurder gaan worden. Dit is het gevolg van een maatregel vanuit de Europese Unie die Nederland oplegt om de BPM heffing bij de export van een occasion terug te betalen. Dit heeft als consequentie dat Nederlandse occasions populairder dan ooit worden in de export branche. Nederlandse auto's waren al geliefd, namelijk door de jaarlijkse APK keuring. Maar nu er nog een bedrag aan rest BPM terug te krijgen is en een auto dus in het buitenland onder de marktwaarde verkocht kan worden mét een dikke winst.

 

Tja, zegt u het maar... de export zal omhoog gaan en de prijzen dus ook, want de waarde van een auto is zo hoog als de vraag is.

Lees verder (3 reacties)

Nieuwe OccasionAdvies is online!

webmaster, 04 november 2006

Het is eindelijk zo ver. De nieuwe OccasionAdvies website is klaar en beter dan ooit! Razz

 

Naast dit geheel nieuwe weblog kunt u bijvoorbeeld genieten van een beschrijving van alle merkgaranties die u krijgt tijdens de aankoop van een occasion bij een merkdealer!

Lees verder (geen reacties)

Sorteer op Datum Titel Hits